Живот и дело - Милорад М. Петровић Сељанчица (1875-1921) * Живот (ни)је бајка
Чудна је судбина неких наших стари(ји)х песника: песме су им још за живота постале толико популарне да су зашле у народ и поистоветиле се са народним творевинама, а они сами, њихови аутори, остали су заборављени. Живео тешко, заборављен од свију и свакога, тешко болестан и без икакве неге траје своје последње дане Милорад М. Петровић, богомдани песник СЕЉАНЧИЦА, један од најзнаменитијих песника у Српству.

Конкурс “Шумадијске метафоре” 2017.

Младеновачке “Шумадијске метафоре”, које ове године славе јубилеј – тридесетогодишњицу постојања, расписују конкурс за поезију и кратку прозу. На песнички конкурс треба послати по три песме у три примерка потписане шифром (решење шифре доставити у посебној коверти приложеној уз песме).
Прва награда је штампање књиге песама.
Песме се шаљу до 5. априла 2017. године на следећу адресу:
Библиотека “Деспот Стефан Лазаревић”,
11400 Младеновац,
Краља Петра I број 175.
Одлуку о победнику доноси жири крајем маја.
На конкурс за кратку прозу треба послати причу не дужу од шеснаест редова у три примерка, такође потписану шифром чије се решење налази у посебној коверти приложеној уз причу.
Приче се шаљу до 5. априла 2017. на поменуту адресу.
Тема овогодишњег есеја је књижевно дело Милорада Миленковића Шума.

Sumadijske metafore
Конкурс “Шумадијске метафоре”

Да подсетимо:
У организацији младеновачке библиотеке, у оквиру „Шумадијских метафора“ из штампе је изашла, за Србију значајна, књига – студија о Сељанчици под насловом „Девојче враже...“ Душана Стојковића -2000. год.
Шумадијске метафоре, специјално издање.
 
© 2017 | Милорад Петровић | Дизајн: Марија Гајевић ( gajevic@gmail.com )